Om oss

Nordic Sea Winery

2009 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery. Här förädlas och lagras vinerna innan de buteljeras/tappas på flaska eller box.

Bakom Nordic Sea Winery står Oenoforosgruppen med grundaren Takis Soldatos. Takis är en pionjär och innovatör i vinbranschen som besöker vingårdar världen runt för att hitta druvor av den allra främsta kvaliteten.

”Genom att flytta slutproduktionen av vin från olika platser i världen till Sverige skapas större möjlighet att kontrollera kvaliteten genom hela produktionskedjan, från val av druva till slutprodukt. Dessutom skapas stora miljövinster samt lokala arbetstillfällen”, berättar Takis Soldatos.

Den 11 juni 2014 öppnade Nordic Sea Winery för allmänheten och ett unikt besöksmål har skapats. Besökarna kan följa vinproduktionen på nära håll och lära sig allt från hur druvorna skördas till det att vinerna buteljeras. Det erbjuds tex Guidade turer genom vineriet, produktionen och ekfatshallen. Man kan även dagligen njuta av vinprovning av några av våra utvalda viner.

Den 5 december 2018 blev Nordic Sea Winery vinnare i kategorin ”Årets dryckesproducent”. Tävlingen Skånes bästa arrangeras av Magasinet Skåne och juryns motivering var: ”Med stort miljötänk, nytänkande entreprenörskap och gediget hantverk har vinnaren satt vinregionen Skåne på kartan.”

om_oss

Om märkning och tillsatser.

Angående märkning och tillsatser så följer vi och våra underleverantörer Europeiska Unionens regelverk. Bäst beskrivning inom detta område hittas på Systembolagets hemsida. LÄNK

https://www.schmerzreduktion.ch/ https://www.pleomorphismus.de/