Om oss

Nordic Sea Winery

2008 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery där vinerna förädlas, lagras och buteljeras innan de tappas på flaska eller box.

Bakom Nordic Sea Winery står Oenoforosgruppen med grundaren Takis Soldatos. Takis är en pionjär och innovatör i vinbranschen som besöker vingårdar världen runt för att hitta druvor av den allra främsta kvaliteten.

”Genom att flytta slutproduktionen av vin från olika platser i världen till Sverige skapas större möjlighet att kontrollera kvaliteten genom hela produktionskedjan, från val av druva till slutprodukt. Dessutom skapas stora miljövinster samt lokala arbetstillfällen”, berättar Takis Soldatos.

Den 11 juni 2014 öppnade Nordic Sea Winery för allmänheten och ett unikt besöksmål har skapats. Besökarna kan följa vinproduktionen på nära håll och lära sig allt från hur druvorna skördas till det att vinerna buteljeras. Guidade turer går genom vineriet och produktionen, vinodlingar och ekfatskällare och avslutas med vinprovning. På Nordic Sea Winery finns också en vinbar och restaurang där man kan njuta av vin och mat i kombination.

Den 5 december 2018 blev Nordic Sea Winery vinnare i kategorin ”Årets dryckesproducent”. Tävlingen Skånes bästa arrangeras av Magasinet Skåne och juryns motivering var: ”Med stort miljötänk, nytänkande entreprenörskap och gediget hantverk har vinnaren satt vinregionen Skåne på kartan.”

Varmt välkommen till Nordic Sea Winery – ett vineri i världsklass som är öppet för besökare året runt!

 

om_oss

Om märkning och tillsatser.

Angående märkning och tillsatser så följer vi och våra underleverantörer Europeiska Unionens regelverk. Bäst beskrivning inom detta område hittas på Systembolagets hemsida. LÄNK

Kontakt

Nordic Sea Winery Showroom
Vingatan 2, Simrishamn
Tel: 0414 – 186 79
showroom@nordicseawinery.se


Press

Vi hjälper gärna till med information, bilder eller om du vill besöka Nordic Sea Winery.

Johanna Härd
Marketing & Sales, Nordic Sea Winery i Simrishamn
Tel: 0414 – 186 13
johanna.hard@nswinery.se


Jobba hos oss

Vi söker alltid duktig personal. Håll utkik efter aktuella tjänster under Jobba hos oss.