Konstevent & auktion 2018

Konstevent 2018 är ett samarbete mellan Nordic Sea Winery, Marint centrum och nio konstnärer som alla har en anknytning till Simrishamn. Genom egna idéer, flödande kreativitet och ett brinnande intresse för att bidra till en renare Hanöbukt har varje konstnär fått fria händer att förvandla ett återvunnet ekfat från Nordic Sea Winery, ekfat som alla lagrat vin hos oss i ett tidigare liv.
Från mitten av maj och fram till den 30 september kan du se alla skapelser i vårt showroom under lunchtid eller om du bokat ett kvällspaket hos oss. Ekfaten auktioneras ut och du är välkommen att lägga bud på det ekfat som du blivit fäst vid. Du får ett unikt och vackert konstverk samtidigt som du bidrar till återvinning och gör en stor insats för miljön i vår Hanöbukt. Varmt tack!

AUKTION OCH VISNING MAJ-SEPTEMBER
Auktionen pågår från mitten av maj och fram till den 30/9. Du kan se alla konstnärers unika ekfat här på vår hemsida och ”live” i vårt showroom | restaurang. Öppet för lunch 11:30-14:00 mån-lör. Söndagsbrunch 12-15. Du har även chans att se konstverken om du går vineriets guidade tur torsdag 17:30, fredag och lördag kl 11:45 & 17:30, söndag kl 10:30. Från den 26/6 har vi även öppet för Vino Grillo varje tisdag fram till den 21/8. Utökade sommartider meddelas då det blir aktuellt.

KONSTVERKEN 2018

A01 ”ODE TILL ÖSTERSJÖN” – BIRGIT RAY
Konstverket är indelat i fyra delar: Dag, skymning, natt och gryning. Bilderna visualiserar livet under Östersjöns yta under ett dygn där jag har valt att framställa några av de fiskar och bottenindivider som lever i södra Östersjöns fria havsyta från 0-250 m djup till och med Gotlandsdjupet. En livsviktig näringskedja som håller våra hav friska.
Birgit Ray, Borrby

Aktuellt bud: 7500kr/ Petros Ortolanis

Läs mer om konstverket och Birgit Ray


A02 ”EN OFÖRSTÖRD VÄRLD I BLÅVITT” – NINNI AHLSELL
Jag gillar att måla i blåvitt och ville få fram en porslinskänsla i kontrast till tunnan i ekträ. Tunnbanden inspirerade mig att dela upp målningen med havsbotten längst ner, därefter havet med fiskar och till sist ytan med blommor.
Ninni Ahlsell, Övraby

Aktuellt bud: 5000 kr/ Anonym

Läs mer om konstverket och Ninni Ahlsell


A03 ”EN LJUSARE FRAMTID” – MARITA IDH-GAUNTLETT
Blåstången, en av Östersjöns alger som erbjuder föda, boplats och skydd för många smådjur har varit modell för mina motiv. Målningarna på mitten av ekfatet är inspirerade av havsväxter och därefter slipade med sandpapper för att uppnå en vintage känsla. Dra handen över locket och du känner att jag med omsorg slipat ytan och borrat ett litet mönster i form av en mikroalg. 2018 års bidrag till NSW konstevent är tänkt som en ljusinstallation. Ljuset symboliserar en ljusare framtid för vår miljö.
Marita Idh-Gauntlett, Gladsax

Aktuellt bud:

Läs mer om Marita Idh-Gauntlett 


A04 ”SÅNGEN OM PARADISET” – GUNILLA MANN
En bildberättelse om Österlen runt. Äppelträden växer i dalarna, blommorna sträcker sig mot himlen och kärleken blommar. Flickorna kommer cyklande på kullarna. Även Piraten finns med. Det är en färgstark hyllning till mitt älskade Österlen!
Gunilla Mann, Rörum

Aktuellt bud: 8 500 kr/ Helge Lönnqvist

Läs mer om konstverket och Gunilla Mann


A06 ”EN EK I FÖRÄNDRING” – ANDERS VARDAM
Jag vandrar gärna tillsammans med min livskamrat Gunilla, grusvägen förbi denna ek som står vid ett Boställe i närheten av min ateljé i Hedeberga. Varje gång stannar vi till och beundrar eken, ser hur årstiderna förändrar eken som har så många årsringar i sin stam.
Anders Vardam, Hedeberga

Aktuellt bud:

Läs mer om konstverket och Anders Vardam


A07 ”PARTYTIME” – ANN-MARGRETE CLARÉN

Då det gäller mitt motivval vill jag citera den danske filosofen Sören Kirkegaard: ”Livet kan bara begrundas bakåt men måste levas framåt.” Att måla på ekfat är en upplevelse som mynnar ut i en förundrad känsla och det runda ekfatets form är en process i sig.
Ann-Margrete Clarén, Simrishamn

Aktuellt bud: 5000 kr, MarieLouise Strand

Läs mer om konstverket och Ann-Margrete Clarén


A08 ”VIND I SEGLEN” – ECHI ÅBERG
Jag har valt att måla segelfartyg från Simrishamns kommun. Österlen har en fantastisk sjöfartshistoria där Sveriges största segelfartygsflotta växte fram från mitten av 1800-talet. Flottan omfattade nästan 700 fartyg under perioden 1870-1900 vid Österlens kuststräcka.
Echi Åberg, Kivik 

Aktuellt bud: 5000 kr/ Klaus Thomsen

Läs mer om konstverket och Echi Åberg


A09 ”ÅLASTOD – LEK & DÖD” – BJÖRN BERGMAN
Då intäkterna från auktionen ska bidra till en bättre havsmiljö så har jag skapat en ålastod i betydelse staty, en variant av ordet ålabod. ”Homman” (ålryssjan) som hänger på tork har min bror Stefan knutit, en konst han lärt sig av vår mormor som levde i den lilla byn Gryssjön i Bygdeå nära havet.
Björn Bergman, Gnalöv

Aktuellt bud:

Läs mer om konstverket och Björn Bergman


A10 ”Solen” – MAJ STRÖM
Mina tankar var fyllda av sol när jag målade tunnan. Det var vinter, mörkt kallt och fult. Längtade efter våren, ljuset, solen och allt vackert som skulle kunna värma en frusen själ.
Maj Ström, Simrishamn

Aktuellt bud:

Läs mer om konstverket och Maj Ström

 


AUKTIONEN

AUKTIONEN – SÅ HÄR GÅR DET TILL
Du lägger ett bud via e-post och kan fortsätta buda via e-post fram till den 30/9 2018 kl 12.00. Lägsta bud är 5.000 kr och varje höjning sker med 500 kr. Vi hanterar buden i tidsordning dvs att senast inkommet bud visas vid respektive ekfat på hemsidan. Då auktionen är över presenteras vinnarna som får e-post  från oss med betalningsinstruktioner (10 dagars betalningsvillkor). Då betalningen är oss tillhanda kan vinnaren hämta sitt ekfat på Nordic Sea Winery på överenskommen tidpunkt. Inga transporter ingår och moms tillkommer med 12%.

SKICKA E-POST TILL: konstevent@nswinery.se
Följande uppgifter skall finnas med:
1. Namn på ekfat och dess objektnummer eller konstnärens namn.
2. Bud i kronor som du vill lägga. Startbud på ekfatet är 5 000 kr. Varje höjning sker med 500 kr.
3. Ditt för- och efternamn
4. Din e-postadress och mobilnummer.
5. Adress, postnummer och ort.

Lycka till och tack för att du är med och återvinner för en renare Hanöbukt!